Andre har fått det til

Sagene samfunnshus åpnet i 1980. Først drevet som et andelslag med ulike organisasjoner som medlemmer mens bydelen betalte husleien. I 2000 overtok bydelen driftsansvaret, for å skape en møteplass for Lokal Agenda 21-arbeid, og styrke samfunnshusets funksjon som møteplass i bydelen. Huset drives som et tjenestetilbud i kultur- og nærmiljøavdelingen og er i dag en av de best besøkte lokale samfunnshus i Norge med rundt 200 000 besøk i året.

Frogner kino fra 1926 drives i dag av et privat firma. Den ble pusset opp og tilbakeført til opprinnelig innredning og dekor med nyåpning 2019. Der vises det filmer for barn og voksne, i tillegg til en kafé. Kinoen fungerer som en lokal møteplass og satser på ulike arrangementer. Det er mulig å leie lokalene og det finnes en venneforening.

Sentralen er Oslos eldste sparebankbygg som er omskapt til et hus for kulturopplevelser, formidling og møteplasser. Bygget eies og finansieres av Sparebankstiftelsen DNB. Huset har 6 scener, restauranter og lokaler til utleie til konserter, foredrag, møter, barneverksted, lanseringer, øvingslokale osv. Det har 300 faste kontorplasser fordelt på mange ulike ideelle organisasjoner.

Trikkehallen på Kjelsås har vært et kultur- og ungdomshus siden 2003, i regi av bydel Nordre Aker. Bydelen leier det tidligere sporvogndepotet av Oslo Sporveier.

Det holdes ulike dans og teaterkurs for barn, filmfestival og ungdomskafe.

Schous kulturbryggeri er en stor kultursatsing i regi av kulturetaten, Oslo kommune, der deler av tidligere Schous bryggeri er omdannet til et kultursenter. Schous kulturstasjon inneholder Oslo kulturskole, Popsenteret og Øvingshotellet, som støttes av kulturetaten. Ellers er det andre som leier lokaler, blant annet en privat ballettskole.

Kulturhuset åpnet i 2013 i de gamle postlokalene i Youngsgate. Olav Thon finansierte en totalrenovering og Kulturhuset leier i dag lokalene av Thon eiendom. Huset brukes til debatter, har flere scener med teater og dans, åpent kontorlandskap, restaurant og bar. Hovedtanken er at det skal være et møtested for flest mulig.

Lystgården - Bærekraftige liv på Landås i Bergen ble etablert på initiativ fra nabolaget i 2012. Her holdes intimkonserter, foredrag, kurs, minikonferanser og langbords-måltider. Møter mellom mennesker og ikke minst det å koble fagmiljøer, det offentlige, næringslivet og grasrot er sentralt.